Gin 

WAT IS GIN EIGENLIJK?

Om gin te maken heb je twee belangrijke ingrediënten nodig:  ‘botanicals’ en pure alcohol. Botanicals is een verzamelnaam voor alles wat plantaardig is en gedistilleerd kan worden: bloe­men, zaden, wortels en kruiden. De alcohol is niets anders dan wodka. Eigenlijk is gin dus flavoured wodka.

Wat proef je?

Het belangrijkste, maar ook het enige verplichte ingrediënt in gin is de jeneverbes. Alle andere botanicals staan eigenlijk in dienst van dit besje, dat een zoetige smaak van dennennaalden en fris citrus heeft. Andere veelvoorkomende botanicals zijn zoethout, korianderzaad, engelwortel en kaneel. Elke gin heeft een eigen samenstelling en een andere smaak!

Gin & Tonic Specials

Tanqueray

 Tanqueray heeft een heldere, frisse smaak. Er zijn kruidige ondertonen van jeneverbes, engelwortel en korianderzaden. In de afdronk is citroen te proeven.Drink hem met Thomas Henry tonic en een partje limoen.

Dutch Courage Apple Gin

Patrick van Zuidam heeft het recept van Dutch Courage London Dry Gin verrijkt met verse Granny Smith appels. Het resultaat is een frisse Gin met een bouquet van appel en jeneverbessen. Wij serveren hem met Elderflower en schijfjes Granny Smith. 

Tanqueray no. Ten

Deze intense ‘TEN’ wordt geblend met een neutrale graan alcohol en meer traditionele ingredienten als jeneverbes, koriander, angelica en drop poeder. Dit alles tesamen gaat in de distilleerketel voor een vierde distillatie. Traditionele Gins worden maar 3 keer gedistilleerd. Aan het 4e distillaat wordt ook een extra hoeveelheid aan verse citrus vruchten toegevoegd, dit om het onderscheidende karakter te benadrukken in de uiteindelijke Gin. Met een schijfje grapefruit en Tonic maak je een heerlijke G&T. 

Hendricks

Hendrick’s wonderbaarlijke botanische signatuur bestaat uit bloemen, wortels, vruchten en zaden van over de hele wereld. Ze dienen als aanvulling op de bijzondere combinatie van rozenblaadjes en komkommer. Drink met Tonic Water en dun gesneden plakjes komkommer.

Haymans Old Tom

De plantaardige producten zijn qua smaak nadrukkelijker aanwezig in deze Gin. Licht gezoet. Heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Gin soorten. Drink hem met Tonic water en citroenschil zodat de subtiele tonen niet overheerst worden.

Bombay sapphire

Een klassieke Gin. Orris-wortel en Angelica brengen Bombay Sapphire zijn bloemige aardsheid en versterken de heldere, frisse smaken van citrus en jeneverbes. Drink Bombay Sapphire met Tonic Water en een partje limoen.

Probeer ook eens de G&T Twist met verse gember en munt!

Seedlip Garden 108 Alcoholvrij Gin

Seedlip Garden 108 is een niet-alcoholische drank. In de alcoholvrije drank zijn erwten, mint, rozemarijn en thijm gebruikt. Uitermate geschikt voor de alcoholvrije cocktail met een groen, fris en licht bitter karakter. Drink hem met aromatische elderflower tonic en een fris groen lint komkommer.

Edgerton pink gin

De eerste roze gekleurde gin uit London. De bijzondere kleur komt voort uit het gebruik van de granaatappel vrucht die tijdens het destileren wordt toegevoegd. Rijke en volle kruidige smaken maken deze gin tot een topper van formaat. Elderflower tonic past er perfect bij!  Garneer met granaatappelzaden of roze grapefruit!

Wilderen Double You

Deze Gin is gemaakt met 21 plantaardige en regionale kruiden, toegevoegd in geheime proporties. Onder andere jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander… en nog vele andere! Het resultaat is een kruidig boeket en een karaktervolle smaakperceptie, zo complex als een Engel en een Duiveltje op je schouder. Drink deze gin met een neutrale tonic zoals Thomas Henry tonic water of Kingley tonic en gebruik een zoethout als roerstaafje.

Bobby’s

Acht botanicals worden allemaal apart gedistilleerd. Geen toevoegingen, suikers of extracties. Gewoon pure smaak. Bobby’s is een unieke mix van Indonesische specerijen en traditionele botanicals. Om de kruiden en de geur te accentueren, garneer met een stukje sinaasappel en een paar teentjes kruidnagel, drink hem met Tonic.

Gin Mare Mediterraan

Gin Mare is een bijzonder smaakvolle gin uit Spanje met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn. Uniek aan deze gin is dat alle ingrediënten separaat gedistilleerd worden. Zo bereikt men de beste balans. Gin Mare heeft mooie diepe citrustonen. Een echt kunststuk! Drink hem met Thomas Henry tonic water en garneer met een takje verse rozemarijn of tijm.

Monkey 47

Er 47 verschillende ingrediënten zoals bijvoorbeeld zoethout, lavendel en salie. De basis van Monkey is het zachte bronwater, gewonnen in het Zwarte Woud. Ook de meeste kruiden werden, met de hand geplukt, gevonden in het Zwarte Woud, op enkele Indiase kruiden na. De typische Zuid-Duitse kruiden zijn engelwortel, acaciabloemen, braambladeren, lingonberries en sparrenscheuten. Drink deze bijzondere complexe gin met Tomas Henry tonic water, steranijs en sinaasappelzeste.