Welkom bij Charlies

Het Mooiste Proeflokaal van Hoorn

Sinds 1997 is Proeflokaal Charlies het mooiste proeflokaal van Hoorn in een authentiek bruin jasje. Gastheer en Gastvrouw Frans & Monica van Staveren en hun team ontvangen jou in het gezelligste proeflokaal van Hoorn! Maak kennis met onze gastvrijheid en beleef ons sfeervolle café. Laat je informeren over onze bijzondere bieren, proef onze mooie wijnen en ervaar onze luxe destillaten en geniet tijdens de borrel van onze lekkere hapjes.
Vier jij je feestje bij ons? Of geef je een borrel? Avondje naar Schouwburg ’t Park of gezellig met vrienden uit eten geweest? We ontvangen je hoogstpersoonlijk! In ons mooie proeflokaal staan kwaliteit, diversiteit en gastvrijheid bovenaan. Tot snel in Charlies!
  • Dé locatie voor al uw borrels, feesten of partijen

  • 10 regelmatig wisselende Speciaalbieren van Tap

  • 10 Verschillende open wijnen per glas of per fles verkrijgbaar

  • Diverse single malt whisky’s en overheerlijke gin-tonics

  • Mooi glas jenever, Rum, Tequila of andere luxe distillaten

  • Happen kaart met heerlijke huisgemaakte hapjes 

  • diverse Quizen & Proeverijen

BIEREN

ER IS KEUS UIT 14 BIEREN VAN DE TAP

Bier

Bij ons vind je 14 Bieren van de tap, waarvan er 10 regelmatig wisselen en ongeveer 100+ bieren van de fles. Steeds vaker tappen we bier van kleinere Nederlandse en met name regionale brouwerijen zoals Brouwerij Keuvel, Bierderij Waterland, de West-Friese brouwerij en brouwerij de Moersleutel. In onze ‘Biergang’ slapen speciaal geselecteerde flessen en fusten rustig door tot dat ene bijzondere moment dat jij hem kan proeven!

Meer over Bier

Whisky

Charlies is een proeflokaal om met vrienden te zitten en te genieten. We delen graag ons enthousiasme voor onze whiskey’s met jou! Laat je verrassen door ons met een kleine proeverij! We hebben voor jou single malts, blends, bourbons, single cask… verschillende soorten, rijpringen en leeftijden om te proeven. Laat je adviseren door de barmannen en vrouwen van Charlies als je het spoor bijster raakt. Wij delen graag onze kennis met je! Zin om te neuzen? Neem eens een kijkje in onze ‘Whiskeykast’.

Meer over whisky

Gin Tonic

Gin Tonics zijn niet meer weg te denken in de horeca. Charlies heeft een selecte keuze aan gin’s die je zo kan drinken of als G&T. Niet alleen de Engelse gin staat op de plank, ook Nederlandse originals en uit het Duitse Zwarte Woud. Wij hebben altijd een ruime voorraad verse, bevroren én gedroogde garnituren om de mooiste G&T’s mee te bouwen. We helpen je graag met de ruime keuze en vertellen je graag wat meer over onze Gin’s. Wij bieden trouwens ook een Gin Proeverij aan, leuk voor samen met je vriendinnen!

Meer over gin tonic

Wijn

U kunt kiezen uit verschillende wijnen, die per glas te bestellen zijn. Charlies telt momenteel tien open wijnen, waarvan één wijn van de maand. We hebben gekozen voor mooie kwaliteit wijnen, zodat je net als de ruime keuze in speciaal bier, je ook een mooie keuze in wijnen hebt. Zo kunnen wij jou een wijn schenken die past bij je smaakpalet. Zelfs onze zoete wit is van goede kwaliteit en wat dacht je van een lekker glaasje prosecco?
Charlies biedt natuurlijk ook een High Wine aan, kom gerust eens langs voor meer informatie.

Meer over wijn

Bij Charlies is een potje darten ook mogelijk. We hebben in onze spelruimte 2 soft-tip dartkasten en een ouderwetse flipperkast staan.

Onze achterzaal is af te huren voor feestjes en borrels. Kijk even onder het kopje “iets te vieren” of kom bij ons langs voor meer informatie, of bel!

Er wordt regelmatig iets georganiseerd in Chalies, van quiz tot proeverij. Check hiervoor onze social media pagina’s of de maandelijkse nieuwsbrief . Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest, ook voor de diverse evenementen die op de Dubbele Buurt gehouden worden.

Wees welkom, proef en geniet!!

Graag tot ziens.
Frans & Monica van Staveren