Hallo Hoorn!!

Februari 2020

Whisky proeverij:
Even vers van de persen! vandaar ook een iets verlate nieuwsbrief ,maar ons is net bevestigd dat niemand minder dan Tony van Rooijen een whisky proeverij bij ons komt geven!! Tony is DE Nederlandse whiskyambassadeur in Schotland en wij zijn zeer vereerd dat hij een gaatje in zijn overvolle agenda heeft kunnen vrijmaken om bij ons een proeverij te kunnen geven. Wij hebben reeds diverse masterclasses van hem mogen ontvangen en deze man is echt geweldig!! Dus Donderdag 5 Maart een Whisky proeverij met 6 whisky’s en bijpassende hapjes. We beginnen om 20.00 uur en Je kan alleen meedoen met vooraf inschrijving, zodat wij ook zeker weten dat je komt.
Houdt onze facebookpagina in de gaten of volg onze instagram pagina voor extra informatie en de actuele stand van zaken!
Beatles avond:
Tevens gaat er op Zaterdagavond 29 Februari een wens van Monica in vervulling!!
De Horineese band Shindig komt naar Charlies voor een Beatles Avond!!
Een avond gevuld met heerlijke nummers van louter de Beatles , dé muziek uit Monica’s jeugd! Dus welkom, de entree is vrij en kom met ons meedansen en zingen tot in de late uurtjes.
Onze nieuwe Flesbieren kaart is zeer goed bevallen bij onze gasten en onze keuze om wat meer Belgische klassiekers op de kaart te zetten blijkt de juiste te zijn geweest.
Wij hebben sinds 1 Januari ook de Flesbieren Stempelkaart. Als je de kaart volgestempeld hebt met verschillende flesbieren , krijg je een heerlijk bittergarnituur , gebakken door Frans himself. Vraag voor meer informatie even het barpersoneel.
Zij leggen je het graag uit.
Vraag naar de bierkaart of check hem alvast op Untappd en laat je verder informeren door Monica of een van onze dames achter de bar.
Over deze maand:
  • Het is weer tijd voor een avond met het Biergilde Hoorn. Woensdag 19 januari beginnen we om 19.30 uur. Inschrijven voor deze avond gaat via biergildehoorn.nl of loop woensdagavond even binnen voor een kennismaking. Deelname is €12,50 voor niet-PINT leden.
  • Pub Quizzen doen we weer de laatste zondag van de maand, Deze maand een algemene kennis quiz en omdat het een schikkelmaand is de 23e. We beginnen om 16:00 uur. Teams tot 5 personen en anders wordt je gesplitst in 2 teams, €7,50 p.p. en wij zorgen voor een hapje en een kop verse soep met brood. Geef je op via FB/ email / of geef even een belletje en jullie weten , bierdrinken is belangrijker dan winnen en meedoen is leuker dan thuiszitten!!
  • We hebben een nieuwe Italiaanse rode wijn en nodigen alle (met hier en daar ook een heer) dames uit om te proeven en ons te vertellen wat jullie ervan vinden! Hadden jullie ook onze Grüner Veltliner van het Oostenrijkse wijnhuis Pfaffl al geproefd? Deze heerlijke wijn is van een hoger segment en heerlijk fris en elegant.
  • Ook hebben wij deze maand een heerlijke Corbieres als maandwijn op de kaart staan.Het is een la Garrique Limoux Grande Reserva. De geur van La Garrigue Limoux Grande Réserve is bijzonder intens en bevat rijke aroma’s van diverse fruitsoorten, zoals ananas en appel. Het boeket heeft de herkenbare houttonen en is vol van vanille. Op de achtergrond zweeft de zachte geur van hazelnoot. De smaak is rijk, vol en betoverend. Sappige smaken om samen van te genieten en te proosten op het nieuwe jaar!
  • En ook diverse nieuwe Jenevers. Frans heeft besloten om zich verder te gaan verdiepen in de diverse jenevers en gerstewijnen en heeft in middels de eerste proeverijen en masterclasses al weer achter de rug. Gerstewijn is een vergeten stukje Hollandse geschiedenis en een hele mooie om (opnieuw?) kennis mee te maken. Wij hebben ondertussen mooie Gerste wijnen en Jenevers van de firma van Wees uit Amsterdam , de firma Zuydam uit Baarle Nassau en gistermiddag hebben we kennis gemaakt met het assortiment van Wijnand Fockink uit Amsterdam , waaruit een schitterende fles IPA jenever mee naar Hoorn is gekomen. Een mooie gehopte Jenever voor in de collectie van Charlies!
   Op Tap:
   Naast onze vertrouwde Gulpener pils en de Chateau Neubourg hebben wij de volgende bieren op de taplijst staan :
  • Proeflokaal Charlies Bierkaart en Taplijst
  Tot snel in Charlies!
  Frans en Monica van Staveren