Hallo Hoorn !!

Wij komen net tot de ontdekking dat dit is alweer onze 24e nieuwsbrief is. Dat betekent dat ons tweede jaar voorbij is (gevlogen) en dat het alweer twee jaar geleden is dat wij onze dromen zijn gaan realiseren. En wat een jaar was het ook weer! Mooie dingen gedaan , nog meer nieuwe gezichten ontmoet, nieuwe vriendschappen gesloten ,Fantastische bieren gedronken en hele fijne feesten gegeven en een goede vriend verloren. Wij zijn dankbaar en zeer gelukkig dat wij dit mogen meemaken. Bedankt voor jullie steun. Kleine update over onze Frans. Er is (helaas wederom) een hernia geconstateerd bij Frans. De 5e in 10 jaar tijd helaas. Dit maal tussen ruggenwerfel L4 en L5 waarbij de hernia op de wortel van L5 druk en daar de zenuw naar zijn rechter been bekneld. De medicatie is erg zwaar en hij moet voorlopig plat. Daarom zal Frans voorlopig even achter de schermen opereren. We hopen op een zo spoedig mogelijk herstel!!

Maar eerst de maand Juli. Om te beginnen willen wij jullie er graag op attent maken dat wij in de maand Juli op de Woensdagmiddag en avond gesloten blijven.Mede door Frans en mede door de voorbereiding op Kermis. Er moet nog een hoop gebeuren en voorbereid worden en daar willen wij graag deze extra dag aan besteden.

De wereldkampioenschappen damesvoetbal staan aan op de tv in de voorzaal. In principe zonder geluid , maar naarmate de spanning stijgt gaat het geluid wat harder. Dus mochten jullie willen komen kijken , Welkom. en breng gezellig wat vrienden mee.

Zaterdagavond 6 Juli willen wij graag ons 2 jarig jubileum met jullie vieren. Gewoon het glas heffen met leuke mensen om te vieren dat wij het eerste jaar hebben “overleefd” De hapjes zijn van ons. Jullie zijn natuurlijk altijd welkom , maar we beginnen met borrelen rond een uur of 20.30. uur. gezellig en welkom.

Aangezien wij Zaterdag 6 juni wederom beginnen met de tour de France lijkt dit het uitgelezen moment om onze eigen Tour de Frans te gaan houden.
Vele van jullie hebben het afgelopen jaar gemerkt dat onze speciaalbierenkaart veel breder is geworden en dat buiten de mooie Belgische bieren Frans regelmatig op jacht is naar pareltjes uit Nederland of iets verder. Tijdens de tour de Frans willen we jullie graag kennis laten maken met de favorieten van Frans en Monica zelf en de achterliggende verhalen bij de bieren. Het worden er rond de 20 bieren en met een stempelkaart zodat je de route kan volgen. De winnaar van de tour krijgt een mooi aandenken.

En over mooie dingen gesproken ,De “Wijn van de maand” blijft op veler verzoek nog een maandje langer. Het (warme) weer is er juist voor en de rosé uit de Provence, die van Henri Fabre wordt zeer gewaardeerd door onze gasten. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. De beste rosé komt uit de Provence en is te herkennen aan de zalmroze kleur. Ook al loop je altijd met een grote bocht om rosé heen, probeer er eens één uit de Provence. Het is anders, het is goed”. droombeeld van lavendelvelden. de Frisheid van frambozen met op de achtergrond wat Provençaalse kruiden. Heel makkelijk te drinken.

Er is in de maanden Juli en Augustus door de zomerstop geen biergilde. deze begint in September wederom met de thuisbrouw competitie. Wij hebben al aanmeldingen voor deze avond , dus wees er op tijd bij. Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar.

De meeste bewoners uit de binnenstad van Hoorn zijn inmiddels gewend geraakt aan de lach van Frans en hebben achter de lach een gepassioneerd mens aan het werk gezien gezien welke bezig is met het verwezenlijken van een droom. Frans en Monica zijn twee mensen met uitgebreide kennis en passie voor hun vak en genieten ervan als de gasten Charlies verlaten met een voldaan gevoel en een lach op hun gezicht.
Daarom willen wij graag onze gasten , zowel oud als nieuw bedanken voor het vertrouwen in dit eerste jaar. Wij kunnen dit echt niet zonder onze jullie.

Fijn weekend!
tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren