Hallo Hoorn!!

Zomer in Charlies!

Juni ging van start met een heerlijk warm weekend! De zon schijnt volop en er is weer veel te beleven in Hoorn!

Na een mooi lang weekend met Hemelvaart maken wij ons op voor Pinksteren, met maandag in Charlies een extra dag open voor GINsteren met Pinksteren in Charlies. Waarbij wij onze Gin’s in het zonnetje zetten. Hopelijk met een lekker zonnetje want we hebben een extra dagje vrij!  Wij serveren die dag Gin&Tonics voor een vaste prijs ……!

Donderdag 6 Juni gaat onze vaste gast Carlo Bikkel de Alpe d’huez beklimmen om geld op te halen voor stichting Alpe d’Huzes. De uitzwaaiavond voor Carlo heeft € 246,30 opgebracht en dat is een bedrag waar we met recht trots op mogen zijn. Op Donderdag de 6e staat op scherm de hele dag om te kunnen zien hoe het met Carlo vergaat en wat zijn doorkomsttijden zijn. Wij wensen Carlo veel geluk en kracht toe om dit te volbrengen! Succes!!!

En over mooie dingen gesproken ,De “Wijn van de maand” blijft op veler verzoek nog een maandje langer. Het (warme) weer is er juist voor en de Merlot rosé uit de Provence, die van Henri Caret wordt zeer gewaardeerd door onze gasten. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen. De beste rosé komt uit de Provence en is te herkennen aan de zalmroze kleur. Ook al loop je altijd met een grote bocht om rosé heen, probeer er eens één uit de Provence. Het is anders, het is goed”. droombeeld van lavendelvelden. de Frisheid van aardbeien en frambozen met op de achtergrond wat Provençaalse kruiden. Heel makkelijk te drinken.

Het weekend van 14 , 15 & 16 juni zijn er weer de Stadsfeesten met weer een mooi podium op de Dubbele Buurt. Van een Prince coverband tot een Hazes Tribute op de Zaterdagavond ,het komt allemaal voorbij! Iedereen is welkom en de entree is vrij! Leuk als jullie komen! Houd onze Facebookpagina, de facebookpagina en website van Hoornse Stadsfeesten in de gaten voor de precieze tijden, locaties en line-up.

Zondag de 16e is het de belangrijkste dag van het jaar, namelijk Vaderdag!!. Verras de liefste man ter wereld met een heerlijke bierplank of een lekkere bon voor High Beer. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de bar. Een High Beer is al verkrijgbaar vanaf €18,50, naargelang de keuze van bieren, of een High Wine voor €22,50. Elke High beer of High wine wordt op maat gemaakt, dus ruim van te voren reserveren is een must! Wij zijn zondags geopend vanaf 1400 uur.  Je mag natuurlijk ook gewoon een potje poolbiljarten met paps….!

De derde Woensdag van deze maand 19 juni , hebben wij weer het Pint Biergilde  bij ons in proeflokaal Charlies. Rob en Eli nemen ons weer mee in de wereld van het speciaalbier en laten ons weer verschillende stijlen proeven en ervaren en ook deze maand zal er weer hard gelachen worden onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje. De heren hebben iets nieuws in Petto!! Een Bottelswap!!  Wat het precies inhoud en wat de voorwaarden zijn? houdt onze facebookpagina in de gaten!! Alhoewel het erg goed gaat met het aantal dames dat zich maandelijks aanmeld hebben wij altijd ruimte voor nog een dames team. Geef jezelf en je vrienden/ vriendinnen op via www.biergildehoorn.nl de kosten bedragen €12,50 per persoon. Wij beginnen om 1930 uur. Er is in de maanden Juli en Augustus door de zomerstop geen biergilde. Deze begint in September wederom met de thuisbrouw competitie. Wij hebben al aanmeldingen voor deze avond , dus wees er op tijd bij. Er zijn maar beperkte plekken beschikbaar.

PubQuiz op zondag 30 juni.

We gaan weer gezellig Pub Quizzen! Het is een algemene kennis Quiz, 8 rondes van 10 vragen waarvan 1 audio ronde. Vanaf 16:00 kan je aanschuiven, deelname is 7,50 euro per persoon. Wij zorgen voor hapjes en een kop verse soep. Schrijf je in via de mail/aan de bar/via FB Vol=Vol (teams maximaal 5 personen, kom je met meer maak dan 2 teams)

Dat nog een laatste bericht over een droevige tegenvaller op de Dubbele Buurt. Deze week nemen wij met z’n allen afscheid van onze mede-ondernemer en zeer, zeer goede vriend Piet , van ‘T Cafe. Wij hebben vanaf ons prille begin op de Dubbele buurt een uiterst goede werkrelatie met Piet onderhouden die zich , naar wat ons betreft, zich heel snel omzette in een diepe en hechte vriendschap. Wij gaan Piet enorm missen en verliezen met hem een icoon en drijvende kracht achter onze mooie evenementen op de Dubbele buurt. Gezamenlijk gaan wij door in zijn naam en blijft “onze” Piet en ‘T Café een blijvend eerbetoon aan Karakter , keihard werken en flauwe moppen. We gaan je missen maatje…..

Wij blijven ivm het afscheid van Piet woensdag 5 juni de gehele dag gesloten.

 

Door het overlijden van Piet wordt ons mini- jubileum een beetje ondergesneeuwd. 2 Jaar in Charlies! De meeste bewoners uit de binnenstad van Hoorn zijn na 2 jaar inmiddels wel gewend geraakt aan de lach van Frans en hebben achter de lach een gepassioneerd mens aan het werk gezien gezien welke bezig is met het verwezenlijken van hun gezamenlijke droom. Frans en Monica zijn twee mensen met uitgebreide kennis en passie voor hun vak en genieten ervan als de gasten Charlies verlaten met een voldaan gevoel en een lach op hun gezicht.

Daarom willen wij graag onze gasten , zowel oud als nieuw bedanken voor het vertrouwen in ons en ons mooie Charlies. Wij kunnen dit echt niet zonder onze jullie.

Fijne Zomer! pas goed op jezelf en op elkaar en tot snel in Charlies!

Frans en Monica van Staveren