Hallo Hoorn!!

De eerste nieuwsbrief vanaf onze nieuwe website!

We hebben achter de schermen hard gewerkt en er zal nog verder aan gesleuteld worden, maar de nieuwe website van Proeflokaal Charlies staan online! Wij zijn er erg trots op en hopen dat jullie het kunnen waarderen!

De maand Maart is weer gestart en er liggen mooie en leuke dingen in het verschiet!
Door het zachte weer van de laatste dagen zijn de eerste terrasdagen zijn al reeds achter ons en zijn de eerste halve liters weizenbier al weer verorberd met een heerlijk schaaltje bitterballen. Kortom, laat de zwoele zomeravonden maar komen!! Wij zijn er klaar voor!

De voorbereidingen voor de Lentebokken & Happen op 7 April a.s. gaan de afrondende fase in. De kaartverkoop is in volle gang en gaat erg snel, dus mocht u nog mee willen doen, laat het tijdig weten. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en aan het einde van de dag komt er een oergezellige band en kunnen de voetjes van de vloer!

Als eerste punt op de agenda van Maart hebben wij een ontzettend leuke proeverij met Texelse bieren georganiseerd in ons proeflokaal.
De proeverij staat onder leiding van Hans Glandorf, ambassadeur van de Texelse Bierbrouwerij.
Streekbieren groeien de laatste jaren enorm aan populariteit en een van de ‘groeibieren’ is die van de Texelse Bierbrouwerij. Het gaat om bieren die ambachtelijk worden gebrouwen in een voormalige zuivelfabriek in het havendorpje Oudeschild op Texel.
Op Donderdag 7 Maart zijn de brouwsels van Texel te proeven in Charlies. Hans maakt een selectie van vijf Texelse speciaalbieren waarmee een goede indruk van de bieren van Texels kan worden verkregen. Maar let goed op! Je zal overhoord worden met een heuse bierquiz! Met deze quiz zijn hele leuke prijzen te winnen. Wil je meedoen? geef je op aan de bar, mail of facebook/instagram, deelname is € 7,50. Meedoen is leuker dan thuiszitten!!
Pubquizzen doen wij ook weer in Maart, ditmaal is het een huisgemaakte Muziekquiz gemaakt door Monica met als thema “Decennia”
Zondag 31 Maart ben je weer welkom vanaf 16:00 uur!! Een team mag maximaal uit 5 mensen bestaan, komen jullie met meer, dan delen we jullie op in meerdere teams. Schrijf je in via FB/Email of gewoon aan de bar. We serveren daar een kop verse soep en brood bij, gemaakt door Monica en tussendoor wat lekkere hapjes.
Doen jullie ook mee?? Deelname is €5,- en jullie weten, Bierdrinken is belangrijker dan winnen!!

De derde woensdag van de maand, deze maand de 20e Maart, hebben wij weer Biergilde Hoorn in Charlies.
Rob en Eli nemen ons weer mee in de wereld van het speciaalbier en laten ons weer verschillende stijlen proeven en ervaren, en ook deze maand zal er weer hard gelachen worden onder het genot van een heerlijk speciaal bier. Alhoewel het erg goed gaat met het aantal dames dat zich maandelijks aanmeld hebben wij altijd ruimte voor nog een dames team. Geef jezelf en je vrienden/ vriendinnen op via www.biergildehoorn.nl de kosten bedragen €12,50 per persoon. Wij beginnen om 1930 uur.

De hele maand Maart bieden wij een bier-proefplank aan. Er is keuze uit een plankje met 3 of 6 biertjes van Tap. Wij geven er een gedegen uitleg bij en zorgen voor een mooie opbouw in het bier. We hebben weer mooi lentebier, zoals bv. de Charlies lentebok en die van Gulpener, de onversneden verse Dort of de Mastreechs Aajt die we serveren in Middeleeuwse stenen pullen. Sinds 1991 rijpt dit Middeleeuws bier in houten vaten midden in de Zwarte Herberg in hartje Gulpener!

Tevens zullen jullie gaan merken dat we langzamerhand wat dingen gaan verbouwen in Charlies. Door omstandigheden buiten ons om zijn wij een groot gedeelte van ons terras kwijtgeraakt en gaan dit opvangen door een capaciteitsvergroting van onze binnenruimte. Enige overlast zal in de komende maanden genoodzaakt zijn , maar wij zien er erg naar uit en hebben er ontzettend veel zin in!!

Houd u er rekening mee dat wij woensdag 27 maart gesloten zijn? onze beide kinderen worden op die dag gezamenlijk een jaar ouder!

Tot snel in Charlies !!

Groetjes Frans en Monica van Staveren