Hallo Hoorn!!

 

Wat is de maand April snel gegaan!

 

Door het zachte weer van de laatste weken zijn de eerste terrasdagen zijn al reeds achter ons en zijn de eerste halve liters weizenbier al weer verorberd met een heerlijk schaaltje bitterballen. Wij zijn er klaar voor !

Bokken & Happen de lente editie was een zeer geslaagd evenement. Wij zijn ook blij verrast met alle positieve reacties op ons eigen Lentebokkie en alle lekkers uit de regio en het lekkere bijpassend Tostade met Zalm en tomaat. Ons Streekbieren festival is een succes gebleken! We hebben al enorm leuke en mega speciale bokken besteld voor de wintereditie in Oktober! Het beloofd weer een feestje te worden.

 

Maar nu de Mooie maand Mei.

 

Buiten de gewone feestdagen zoals dodenherdenking en bevrijdingsdag, hemelvaren en pinksteren, waarbij we mooie acties hebben, gaan we natuurlijk als eerste Duncan Laurence toejuichen tijdens de finale van het songfestival. Dit op Zaterdag 18 Mei. Kom vooral commentaar leveren en punten geven, de toegang is gratis!

 

Zondag de 12e is het de belangrijkste dag van het jaar, namelijk Moederdag. Verras de liefste vrouw ter wereld met een heerlijke bierplank of een lekkere bon voor High Wine. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de bar. Een High Beer is al verkrijgbaar vanaf €19,50, naargelang de keuze van bieren, of een High Wine voor €22,50. Elke High beer of High wine wordt op maat gemaakt, dus ruim van te voren reserveren is een must! Wij zijn Zondags geopend vanaf 1400 uur…. Je mag natuurlijk ook gewoon een potje poolbiljarten met Moeders!

 

De derde Woensdag van de maand, deze maand de 16e Mei , hebben wij weer Biergilde in Charlies. Rob en Eli nemen ons weer mee in de wereld van het speciaalbier en laten ons weer verschillende stijlen proeven en ervaren en ook deze maand zal er weer hard gelachen worden onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje. De heren hebben een bierhunt gedaan door Nederland en daar wij met z’n alle kritisch van proeven! Alhoewel het erg goed gaat met het aantal dames dat zich maandelijks aanmeld hebben wij altijd ruimte voor nog een dames team. Geef jezelf en je vrienden/ vriendinnen op via www.biergildehoorn.nl de kosten bedragen €12,50 per persoon. Wij beginnen om 1930 uur.

 

24 Mei starten wij met de week van het Nederlandse bier. Ondertussen kent Nederland meer dan driehonderdvijftig verschillende brouwerijen waar gepassioneerde brouwers aan de ketels staan. Ze zijn verdeeld over alle provincies. Er zijn grote wereldwijde concerns bij, maar ook hele kleine, die het niveau van het keukenaanrecht net ontgroeid zijn. Er zijn brouwerijen die alleen voor het eigen café brouwen, en waar je naar toe moet gaan om het bier te kunnen proeven. Maar er zijn ook brouwerijen op meer of minder zichtbare locaties die hun bier op fles afvullen, zodat je er ook thuis van kunt genieten.

Met zoveel eigenzinnige brouwers is het niet verbazend dat er een grote variëteit aan smaken is ontstaan. Natuurlijk blijft pils, in vele soorten en maten het meest gedronken bier in ons land. Pil heeft ondertussen gezelschap gekregen van nieuwe uitvindingen als koffiestout, herontdekkingen van oude bierstijlen als gruitbier, of Nederlandse vertalingen van oorspronkelijk buitenlandse bierstijlen als weizen, tripel of indian pale ale. Ieder seizoen brengt zijn eigen bieren. Kom bij ons langs, ontdek, geniet en laat je verrassen door wat het Nederlands bier allemaal te bieden heeft tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Zondag 26 Mei is het natuurlijk Rock & Roll Hoorn! Met dit jaar het podium weer buiten op de Dubbele Buurt!

Op deze Zondag de 26e mei neemt de gehele binnenstad van Hoorn je mee terug in de tijd. Terug naar de ’50 & ’60. Naar de tijd van de vetkuiven, petticoats, Cadillacs en oldtimers. In en om ruim 20 cafés in de binnenstad kan je genieten van swingende muziek en dans tijdens Rock ‘n’ Roll Festival Hoorn.

Een nieuwe organisatie met een iets andere opzet maar met nog steeds dezelfde onvervalste Rock ‘n’ Roll en Rockabilly muziek. In de stad zal het al vroeg gezellig druk zijn wegens super koopzondag. Om 14.00 beginnen, in een aantal cafe’s, de eerste bandjes al reeds. Om 20.00 wordt de dag afgesloten. Speeltijden van alle bands vind je op www.rocknrollhoorn.com.  De TOEGANG tot het gehele festival is overal GRATIS.

Houd onze Facebookpagina, de facebookpagina en website van RocknrollHoorn  in de gaten voor de precieze tijden, locaties en line-up.

 

Tot snel in Charlies !!

Groetjes Frans en Monica van Staveren