Hallo Hoorn !

Hier is de nieuwe najaars info voor de maand november.

Om te beginnen met Live Jazz In Proeflokaal Charlies!! Een lang gekoesterde wens van Monica, Frans en onze Anne gaat in vervulling en daar zijn we trots op! Pepijn Mouwen en zijn ensemble van 5 man komen Live Jazz spelen in Charlies en we daar hebben wij heel veel zin in! Een onbezorgde zondagmiddag met goede muziek, heerlijke dranken en lieve mensen om ons heen.

Ben jij erbij? Zet de datum vast in je agenda, Zondag 17 November 2019 vanaf 16.00 uur en entree is natuurlijk gratis. Dus doe jezelf een enorm plezier en kom je ziel en zaligheid onderdompelen in Jazz klanken en je smaakpapillen verwennen met één van de mooiste drankassortimenten van Hoorn!

Zoals een enkeling al weet , zijn wij druk doende met het uittesten van onze vernieuwde high beer en high wine. Monica heeft nieuwe menu’s geschreven en de eerst vernieuwde HIGH BEER en HIGH WINE zijn inmiddels op proef gepresenteerd aan diverse gasten. Gelukkig zijn de reacties lovend. Omstreeks sinterklaas en met de kerstdagen is ook de HIGH BEER of HIGH WINE CADEAUBON wederom verkrijgbaar. Ontzettend leuk om cadeau te doen aan je partner , vrienden , familie of collega’s. De prijs van een high beer is vanaf €19,50 en de prijs van high wine is vanaf €22,50

De maand Oktober stond in het teken van de brouwers van bokbier en is een groot succes gebleken. 9 verschillende tegelijkertijd is een unicum voor Hoorn. Ook de bokkenplank met 3 of 6 verschillende bokken is een groot succes!! Vele van U zijn op de proefavond van het biergilde geweest en hebben een hele leuke avond gehad met een bier en spijs avond in samenwerking met Bob. We hebben mooie combinaties mogen proeven en hem van de hoed en de rand gevraagd. Volgende maand is het thema Eli’s Choice. Onze voorzitter heeft samen met Ruud Gons een selectie gemaakt van hun favoriete bieren en een super proefavond in elkaar gedraaid! Geef jezelf op via biergildehoorn.nl

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar !!

Op zaterdag 9 November is er een besloten familiefeest in het voorcafe. De achterzaal is geopend voor onze gasten.

Het zal vast geen geheim zijn dat Frans in onderhandeling is met diverse bierbrouwers. Het doel is een vergroting van het aantal tapkranen in Charlies en zoals het er nu naar uitziet , worden wij het eerste proeflokaal met Duvel van Tap in West Friesland. Onze flessen collectie huisvest momenteel 96 bieren en dit zal op korte termijn alleen maar toenemen. De nieuwe bieren zijn besteld. Houdt facebook in de gaten!!

Tevens hebben wij een nieuwe witte wijn aan de collectie toegevoegd. Een heerlijk rode spaanse tempranillo uit het huis Estaciones. Wijnhuis Estaciones is gelegen in een bevoorrecht wijngebied in het zuidoosten van de provincie Albacete. De bodem van kalksteen en het extreme klimaat zijn er ideaal voor de productie van typische Spaanse druiven. De dagen zijn heet en zonnig, de nachten koel, waardoor de druiven optimaal rijpen, maar ook frisheid behouden. Er valt zeer weinig regen, dus de druivenstokken moeten hard werken om het beste uit de bodem naar boven te halen. Estaciones produceert heerlijk toegankelijke wijnen. Kersenrode wijn met een ronde, fruitige smaak en aroma’s van rood fruit, zoethout en een florale afdronk. Deze wijn is met 90 punten beoordeeld door Wine Enthusiast Magazine. Dit is een score die daarvoor nog maar 1 keer eerder werd gegeven in de vele jaren dat dit magazine bestaat.

Ook hebben wij ons laatste fustje Bockbier uit 2016 aangesloten wat gebrouwen is door de brouwmeesters van de texelse brouwerij. Zowel Frans als Monica zijn erg gecharmeerd van deze dubbelbock en hij is er met de jaren erg mooi op geworden. Ook hebben wij een fust peking double bemachtigd van patrick breugem, welke hij exclusief heeft gebrouwen voor het nieuwe restaurant van Johnnie Boer in Zwolle . Deze quadrupel is speciaal gebrouwen voor het nieuwe eetcafe van Johnnie en theresa en is nooit commercieel uitgebracht. een unicum dus! Houdt ook hier facebook in de gaten wanneer deze eronder gaat!

Tot snel in Charlies!!

groetjes van Frans en Monica