Hallo Hoorn !

Wat een gezellige septembermaand hebben wij achter de rug! Wij hebben ons afgelopen zondag weer met veel plezier van onze bokkigste kant laten zien tijdens de 12e editie van de Bokken & happen. Dit was onze eerste editie van Bokken & Happen en we hebben met volle teugen genoten!! Frans is vol enthousiasme bezig geweest met het verzamelen van de leukste en lekkerste bokbieren, en ze vielen goed in de smaak! Ook bij onze collega’s was er een mooie collectie bokbieren van over de hele wereld te proeven.
Ook in de maand september heeft de eerste editie van onze Bier & Bitterballen Bootcamp plaatsgevonden. Samen met personal trainer Daniël Ijsselstein gingen de deelnemers eerst flink aan het sporten en daarna konden we bijkomen onder het genot van koud pils en warmer bitterballen! We zijn trots op iedereen die meedeed en de volgende dag moest lijden onder de nodige spierpijn!
De volgende B&BB is op zondag 5 november om 16:00 uur. Wil je meedoen? Je leest verderop hoe je kunt aanmelden…
En nu is het al weer oktober. De herfst staat weer voor de deur…..
Als allereerste gaan wij natuurlijk weer PubQuizzen deze maand. Dit zal plaatsvinden op zondag 22 oktober om 16:00 uur. Kom en doe gezellig mee! PubQuizzen is altijd erg gezellig en je krijgt er van ons een lekkere kop verse soep bij!
We beginnen dus om 16.00 uur en je team mag maximaal uit 5 personen bestaan. Als je dus met z’n zessen komt, maken wij er twee teams van drie personen van.
Deelname is €7,50, inclusief hapjes en een kop soep. Inschrijven via info@charlies.nl/facebook/of gewoon aan de bar. . Ook willen wij wederom graag weten of er specifiek animo is voor een muziek-, of de pop-, of een sport-quiz (of een ander soort quiz). Laat in een reactie weten of jullie dit ook leuk vinden. Is er genoeg belangstelling, dan organiseren we zo’n gezellige middag of avond. Andere suggesties zijn uiteraard ook van harte welkom!

Tevens willen wij jullie kennis geven van onze Bier & Bitterballen Bootcamp! De eerste BBB was erg gezellig en wat ons betreft een succes. Deze 2e editie gaat plaatsvinden op zondag 5 november om 1600 uur. Wij zullen met z’n allen een uur lang serieus bootcampen, onderschat dit niet! En als jullie dit overleefd hebben vieren wij dit met vier tapbieren en onbeperkt bitterballen!!
Dit alles onder begeleiding van personal trainer Daniel IJsselstein, onder andere bekend van het Nederlands heren volleybalteam en zijn website www.homeofsports.nl. Deelname aan de bootcamp kost €20,- per persoon. Inschrijven is een must! We vragen een aanbetaling, want we willen er graag zeker van zijn dat je komt.
Het maximale aantal deelnemers is 20 personen, dus wees er snel bij! Inschrijven kan via info@charlies.nl/facebook/of gewoon aan de bar. Leuk als je meedoet!!

Ook het Biergilde Hoorn is weer van start. Zet de derde woensdag in september (vanaf 19:30) vast in je agenda! Onder leiding van Eli en Rob worden er weer verschillende bieren geproefd. We trappen af met de eerste meet & greet (ontmoet de brouwer) van deze winter. Deze editie komt de brouwer van de ZEGLIS brouwerij uit Alkmaar ons verblijden met een bezoek.
Je kan deze maand de bieren van Zeglis bij ons komen proeven, ze zijn allemaal aanwezig op fles in Charlies.
Vindt je het leuk om nieuwe bieren te ontdekken en proeven? Heb je tijd op de derde woensdagavond van de maand? (deze maand dus 18 Oktober, vanaf 19:30). Geef je dan op via www.biergildehoorn.nl. Aanmelden is een must! Ook vinden wij het nog steeds leuk om wat meer dames te verwelkomen op de proefavonden. Die zijn momenteel helaas nog steeds in de minderheid.

Oktober is de maand van speciaalbier brouwerij Zeglis uit Alkmaar. Tim de Goede, brouwer bij Zeglis, laat je proeven van bijzondere mouten en nieuwe hoppen; proeven van nieuwe ideeën; proeven van de geschiedenis van bierstad Alkmaar.
Op de website van brouwerij zeglis kan je nog veel meer lezen over die Alkmaarse biergeschiedenis:
..” Elk van onze bieren is anders, maar we kunnen je wel een karakteristiek van onze stijl van brouwen geven. Brouwerij Zeglis houdt van bijzondere mouten, zoals gerookte mout, van bijzondere hoppen, bijvoorbeeld hopsoorten die nieuw op de markt zijn, en van bijzondere aroma’s, die soms uit extra toevoegingen kunnen komen. We vinden oude brouwtradities interessant en inspirerend, maar dat vinden we ook van nieuwe ontwikkelingen. In al onze bieren zul je deze interesses terug kunnen proeven”….

Wij hebben een aantal nieuwe bieren weten te bemachtigen voor de toch al ruime collectie van Charlies. Een schitterende Black Ale uit Zwolle, een Barrel Aged uit Chaam Noord-Brabant en een dubbel en quadrupel uit Limmen. Ook is het tweede nieuwe fust van brouwerij de Moersleutel uit Heiloo in aantocht!! De eerste, de Hoptimised #1 DIPA, was een daverend succes en in 4 avonden op!
Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de actuele stand van zaken op de tap.
Groetjes en tot snel!
Monica en Frans van Staveren
Tot snel in Charlies
Frans & Monica