Aan het begin van dit jaar beklaagde een wijnliefhebber zich er nog over in het Noord Hollands Dagblad. Voor bierdrinkend Hoorn is de stad een Walhalla. Zit je keuze niet op de tap? Grote kans dat je lievelingsbiertje gebotteld te koop is. Wil je een glas wijn? Dan heb je hooguit keuze uit Rood of wit of met een beetje mazzel een rosé en krijg je deze standaard gepresenteerd in een té klein wijnglas. Waarschijnlijk omdat alle bierglazen de barkasten al in beslag nemen…

Charlies heeft in samenwerking met haar leveranciers een redelijk uniek wijnconcept. uniek omdat er keuze is uit oude en nieuwe wereldwijnen welke allemaal per glas te bestellen zijn.

UNIEK WIJNCONCEPT

Charlies doet het anders dan anderen. Naast een imposant bieraanbod, zowel op tap als op fles, schenken wij 9 wijnen per glas. Per kleur minimaal 2 twee soorten. Wijnen uit zowel de oude wereld en de nieuwe wereld. Oude wereldwijnen zijn afkomstig uit Europa, nieuwe wereldwijnen komen uit de rest van de wereld zoals Australië, Zuid-Afrika en Californië.
Met 3 vragen kan het bedienend personeel jouw smaak invullen: Welke kleur? kruidig of vol? Klassiek of overseas? Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een spatzuivere Grüner Veltliner uit Oostenrijk, maar ook voor een fris sappige Pinot Grigio, waarbij eveneens fruitige invloeden naar voren komen. Strogeel van kleur, en de geuren kenmerken zich als aangenaam met fruitige toetsen van appel en peer.

Al onze wijnen zijn gekozen in samenwerking met én dóór onze gasten. Ook voor onze wijnimporteur- en leverancier is dit een uniek wijnconcept. Zij hebben nooit eerder een wijnkaart op deze manier ingericht. Puur op smaak van onze gasten en niet zo zeer gericht op prijs. Alle wijnen op de kaart zijn zorgvuldig gekozen hetgeen resulteert in een parel van wijnkaart. Wat namelijk voor de selectie aan witte wijnen geldt, geldt ook voor rode wijnen.
Uiteraard is er een vertrouwde Pinot Noir te vinden, maar wellicht gaat u liever voor een meer kruidige Temperanillo of een fruitig volle cabernet sauvignon. Overigens is een prettige bijkomstigheid dat de flessen zeer vriendelijk geprijsd zijn, dus smaakt een glaasje naar meer? Bestel dan gewoon een flesje…

Iedere maand schenken wij een “Wijn van de maand”, welke bijpassend is aan het seizoen. Bij het selecteren van onze maandwijnen laten wij ons adviseren en inspireren door Eli Bos van Mitra-slijterij Bos uit de Kersenbogerd. Bij hen zijn deze maandwijnen ook aan te schaffen. Bij aanschaf van 6 flessen is de 6e fles gratis.

Rode wijn

Cinq – Grenache / Pinot Noir

Cinq Rouge wordt vervaardigd van de Grenache en Cinsault druif. De wijn kenmerkt zich door volle en rijpe tonen van rood fruit. De afdronk is bijzonder lang en zacht van smaak. Deze Cinq Rouge is een goede aanvulling om te serveren bij stevige salades, (varkens)vlees, gegrilde gerechten en bij kazen.
glas € 3,70 /fles € 19,50

El Paso – Tempranillo / Shiraz  

El Paso del Lazo Tempranillo-Shiraz heeft een fraai boeket aan geuren met toetsen van bosbessen en aarde. In de mond doet de wijn denken aan een combinatie van tabak en diverse bessoorten. De afdronk is fris met hierbij een licht citrusachtig bittertje.
glas € 4,00 /fles € 21,-

Cacadu-Cabernet Sauvignon/Petit verdot 

Cacadu Ridge Bin 4 is een prachtige paarse wijn uit Zuid-Australië. De wijn heeft mooie volle smaken met tonen van frambozen en pruimen. Door de gulle zonrijping geven de druiven een heerlijk aroma van rijp rood fruit .
glas € 4,20 /fles € 23,-

Witte wijn

Natale – Verga Pinot Grigio

Natale Verga Pinot Grigio is strogeel van kleur, de geuren kenmerken zich als aangenaam met fruitige toetsen van appel en peer. De smaak is fris en sappig, waarbij eveneens fruitige invloeden naar voren komen. Deze wijn kan geserveerd worden bij uiteenlopende maaltijden; van salades tot pizza.
glas € 3,80 /fles € 20,50

Pierre Henrie – Sauvignon Blanc

Pierre Henri Sauvignon Blanc is afkomstig uit het zonovergoten Languedoc Roussillon in het zuiden van Frankrijk. De Sauvignon Blanc heeft in 2017 de gouden Médaille D’Or gewonnen in Parijs. De wijn is lichtgeel met een groene schittering. In de neus is de wijn zeer levendig met typische citrusgeuren. Qua smaak is de wijn zeer verfrissend met aroma’s van citroen, pompelmoes met een vleugje kruidigheid.
glas € 4,00 /fles € 21,-

Pierre Henri Chardonnay

Pierre Henri Chardonnay is afkomstig uit het zonovergoten Languedoc Roussillon. De Chardonnay is goudkleurig met een groene toets. In de neus is de wijn zeer aromatisch en zijn er geuren van bloemen en geroosterde nootjes te herkennen. De wijn heeft een rijke mondaanzet en een mooi evenwicht tussen zuren en rondheid. De Chardonnay past uitstekend bij gevogelte, kaaskroket, schaaldieren en visgerechten.
glas € 4,00 /fles € 23,-

Pfaffl – Grüner Veltliner

De smaak van Pfaffl Grüner Veltliner ‘Vom Haus’ doet denken aan een combinatie tussen peper en citrus wat overgaat naar een elegante afdronk. Deze Oosterijkse wijngaard, ligt nabij een groot bos wat zorgt voor forse temperatuur verschillen tussen dag en nacht (diurnale verschillen), wat op zijn beurt weer zorgt voor een sterke opbouw van aroma-stoffen.
glas € 5,00 /fles € 30,-

Zoete witte wijn

Johann Burg – Viognier 1L

Johann Burg, onze Zoete Wit is een elegante zoete witte wijn met tonen van honing. Wulpse wijn met exotische aroma’s typerend voor viognier.
glas € 3,50/fles € 25,00

Rosé wijn

El Paz El Pais Rose – Zinfandel

El Pais is Spaans voor: het land. Deze rosé is een soepele wijn uit de Central Valley te Chili. Proef het vakmanschap van de Chilleense wijnmakers.
glas € 3,50/fles € 19,50

Bubbels

Ca’Di Rajo Prosecco Spumante Piccolo

Ca’Di Rajo Prosecco is mooi strogeel van kleur, op de neus lichte acaciabloemen, evenals toetsen van appel, citroen en grapefruit. De wijn heeft een volle body en zachte notities, dit is bijzonder harmonieus in de mond. De piccolo variant betreft de kleine variant van Ca’Di Rajo Prosecco Spumante Brut.
fles klein € 8,50