Aan het begin van dit jaar beklaagde een wijnliefhebber zich er nog over in het Noord Hollands Dagblad. Voor bierdrinkend Hoorn is de stad een Walhalla. Zit je keuze niet op de tap? Grote kans dat je lievelingsbiertje gebotteld te koop is. Wil je een glas wijn? Dan heb je hooguit keuze uit Rood of wit of met een beetje mazzel een rosé en krijg je deze standaard gepresenteerd in een té klein wijnglas. Waarschijnlijk omdat alle bierglazen de barkasten al in beslag nemen…

Charlies heeft in samenwerking met haar leveranciers een redelijk uniek wijnconcept. uniek omdat er keuze is uit oude en nieuwe wereldwijnen welke allemaal per glas te bestellen zijn.

UNIEK WIJNCONCEPT

Charlies doet het anders dan anderen. Naast een imposant bieraanbod, zowel op tap als op fles, schenken wij 9 wijnen per glas. Per kleur minimaal 2 twee soorten. Wijnen uit zowel de oude wereld en de nieuwe wereld. Oude wereldwijnen zijn afkomstig uit Europa, nieuwe wereldwijnen komen uit de rest van de wereld zoals Australië, Zuid-Afrika en Californië.
Met 3 vragen kan het bedienend personeel jouw smaak invullen: Welke kleur? kruidig of vol? Klassiek of overseas? Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een spatzuivere Grüner Veltliner uit Oostenrijk, maar ook voor een fris sappige Pinot Grigio, waarbij eveneens fruitige invloeden naar voren komen. Strogeel van kleur, en de geuren kenmerken zich als aangenaam met fruitige toetsen van appel en peer.

Al onze wijnen zijn gekozen in samenwerking met én dóór onze gasten. Ook voor onze wijnimporteur- en leverancier is dit een uniek wijnconcept. Zij hebben nooit eerder een wijnkaart op deze manier ingericht. Puur op smaak van onze gasten en niet zo zeer gericht op prijs. Alle wijnen op de kaart zijn zorgvuldig gekozen hetgeen resulteert in een parel van wijnkaart. Wat namelijk voor de selectie aan witte wijnen geldt, geldt ook voor rode wijnen.
Uiteraard is er een vertrouwde Pinot Noir te vinden, maar wellicht gaat u liever voor een meer kruidige Temperanillo of een fruitig volle cabernet sauvignon. Overigens is een prettige bijkomstigheid dat de flessen zeer vriendelijk geprijsd zijn, dus smaakt een glaasje naar meer? Bestel dan gewoon een flesje…

Iedere maand schenken wij een “Wijn van de maand”, welke bijpassend is aan het seizoen. Bij het selecteren van onze maandwijnen laten wij ons adviseren en inspireren door Eli Bos van Mitra-slijterij Bos uit de Kersenbogerd. Bij hen zijn deze maandwijnen ook aan te schaffen. Bij aanschaf van 6 flessen is de 6e fles gratis.